Първоначално публикувано от Bobo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход на 166 2.4 ЖТД?!
Collapse
X
-
Добре де, някой може ли да ми обясни вещо и правдоподобно защо на Linkestis трипа дава грешка с 528.675км по-малко? Простата математика това показва - времето- 145:25h умножено по средата скорост- 29.9км/ч = на изминатите километри 4342.975, а показанията на трипа са 3814.3км или с 528.675 по-малко . При мен за 6069 разликата е само 75.83км което за тези колометри си е почти точно. За чипа е ясно, но според мен трябва и други настройки да се въведат за да се смята разхода коректно от компа. От опит с друга марка автомобил знам, че дава голяма разлика в разхода ако не е калиброван цолажа на джантите.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеоппппп ти направо ме уби имам около 400 км без ABS централаLast edited by Доко; d.m.y г., 19:32.
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеЗабравяте една подробност обаче случва се автомобила да работи на празен ход без да се движи примерно по светофари. А там времето си течеsigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеЗабравяте една подробност обаче случва се автомобила да работи на празен ход без да се движи примерно по светофари. А там времето си тече
И тук идва загадката............
Ако умножиш средната скорост по времето, следва да получиш точно изминатото разстояние.
Но от постнатите картинки става ясно, че това по някаква причина не е така.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе го забравяме. Реално trip контролът не мери моментна скорост. След нулирането започва да натрупва времето и изминатото разстояние. И периодично разделя разстоянието на времето и така визуализира средната скорост.
И тук идва загадката............
Ако умножиш средната скорост по времето, следва да получиш точно изминатото разстояние.
Но от постнатите картинки става ясно, че това по някаква причина не е така.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа, но във времето е включено и времето когато двигателя работи на празен ход и колата не изминава никакво разстояние.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеЕ тука се крие отговора
Палиш, зануляваш ме в 15:00 часа и тръгваш.
Тръгваш и за 6 минути изминаваш 10км.
Спираш и ме поглеждаш. Аз ти казвам, че средната скорост ти е 100км/ч.
Ти стоиш на едно място. И стоиш, и стоиш така 1 час.
Като в 16 часа ме погледнеш колко ще показвам като средна скорост?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеАз съм борд компютър, а ти си шофьора.
Палиш, зануляваш ме в 15:00 часа и тръгваш.
Тръгваш и за 6 минути изминаваш 10км.
Спираш и ме поглеждаш. Аз ти казвам, че средната скорост ти е 100км/ч.
Ти стоиш на едно място. И стоиш, и стоиш така 1 час.
Като в 16 часа ме погледнеш колко ще показвам като средна скорост?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа, но във времето е включено и времето когато двигателя работи на празен ход и колата не изминава никакво разстояние.
1 - Изминато разстояние
2 - Изтекло време през което двигателят е работил след последното нулиране на trip контола.
И така без да се интересуваме от моментната скорост (без значение дали колата се движи или стои намясто), като разделим изминатото разстояние на времето ще получим средната скорост.
В примера, който е дал колегата BO :
след първите 6 минути сме изминали 10 км и борд компютъра прави следната сметка:
10 км/0,1 час (6 минути) = 100 км/час (средна скорост)
ако след това стоим 1 час на място с работещ двигател, времето става 1,1 час (66 минути) и новата сметка е:
10 км/1,1 = 9,09 км/час (средна скорост)
ако стоим още един час > 4,76 км/час (средна скорост)
.....И т.н. ако все стоим намясто, визуализираната средна скорост ще клони към 0.
Или казано по друг начин - трябва във всеки един момент ако умножим средната скорост по времето, да получим изминатото разстояние.
Да, ама - не.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment